Shiri Maimon szeptembertől a Broadwayen

A Habima színházban futó Evita hatalmas izraeli sikere után Shiri Maimon színész-énekesnő meghívást kapott New Yorkba, hogy a Chicago című musicalban Roxi Hart szerepében lépjen fel. Az énekesnő olyan világsztárokat követ majd, mint Melanie Griffith, Melanie B és Rumer Willis (Bruce Willis és Demi Moor lánya), akik sikerrel formáltak meg Roxit a Brodway-en. A musical filmváltozatában Renée Zellweger játszotta Roxi szerepét.

Bár a tárgyalások még nem záródtak le, úgy tudni, hogy a színész-énekesnő és családja hamarosan az Egyesült Államokba költöznek, és Shiri szeptemberben debütál a Broadway-en.

Maimon nem az első izraeli színész-énekes, aki meghódítja a Broadwayt. A Hajim Topol a Hegedűs a háztetőn című musical filmváltozatában nyújtott alakításáért 1972-ben Golden Globe díjat kapott, 1991-ben pedig, amikor a Broadway-en felújították a darabot, Topolt Tony Awards díjjal tüntették ki. Hasonlóan népszerű volt és számos kritikai díjat kapott Theodore Bikel, aki először Tel-Avivban, majd a hatvanas évek végén a Broadway-en játszotta Tevje, a tejesember szerepét.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.