Hét katona sebesült meg egy taposóakna felrobbanásakor

Kettőt közülük helikopterrel evakuáltak a kórházba, és állapotuk nem ismert. A másik öt könnyebben sérült meg. IDF: A katonák egy aknamező körüli kerítést javítottak, mikor a baleset történt. A hadsereg kivizsgálja a részleteket.

Hét katona megsérült ma (szerdán), amikor felrobbant egy taposóakna a Qasr al-Yahud bemerítő zarándokhelyhez közel, a Holt-tengertől északra, miután a katonák járművükkel az aknamezőre hajtottak. Kettőt közülük helikopterrel evakuáltak a jeruzsálemi Hadassah Ein Kerem kórházba, és állapotuk ismeretlen. A másik öt katona könnyebb sérüléseket szenvedett.

Három évvel ezelőtt egy női katonatiszt közepesen sérült egy akna-robbanás során a Golán-fennsíkon, a Saar-patak területén. Az aknát egy vízáradás sodorta át arra a területre, ahol a tiszt tartózkodott.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.