Négyszeres életfogytiglanra ítélték a Halamisban gyilkoló terroristát

Négyszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte csütörtökön egy izraeli katonai bíróság azt a palesztin fiatalt, aki tavaly júliusban halálra késelte egy család három tagját a Rámalláhtól északra található Halamis (Nevé-Cuf) izraeli telepesfaluban.

A 19 éves Omar al-Abídot bűnösnek találták három embernek a meggyilkolásában és egynek a megsebesítésében, ezért négyszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A merénylő tavaly júliusban halálra késelte az éppen egy unoka születését ünneplő Salomon családban az idős nagypapát, egyik középkorú fiát és lányát,valamint megsebesítette idős feleségét, az unoka nagymamáját. A támadót egy szomszédban lakó, szabadságon lévő katona tette ártalmatlanná, aki a zajra átsietett, majd fegyverével megsebesítette, de nem ölte meg a támadót.

Az eset nagy visszhangot váltott ki az országban, Benjámin Netanjahu miniszterelnök például a családnál tett részvétlátogatásán úgy fogalmazott: Egy ilyen alávaló gyilkost ki kell végezni, hogy ne mosolyogjon többé. Itt az ideje a terroristák elleni halálbüntetésnek – tette hozzá egyebek között. A kneszet már több alkalommal elvetette azt a javaslatot, hogy terroristák ellen is alkalmazzanak halálbüntetést.

Idős apa, fia és lánya a halálos áldozat.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI