Férfi jégtáncsiker a téli olimpián

Minden idők legnagyobb izraeli csapata, tíz versenyző vesz részt a dél-koreai Phjongcshangnban zajló téli olimpiai játékokon. Szombaton két férfi műkorcsolyázónk sikerének is örülhettünk. A rövid program után a 13. helyen álló Alekszej Bicsenkó végül 172.88 ponttal a kilencedik helyen végzett a versenyben, egy hellyel megelőzve az amerikai favoritnak számító Adam Rippont. Daniel Samohin még ennél is többet, hét helyet javított a rövid program után és végül 170.75 ponttal a 11. helyen fejezte be a versenyzést. Mindkét izraeli versenyző egyéni csúcsot döntött.

Földrajzi adottságaink miatt általában ritkán hallani téli sportokban kiemelkedő eredményt elérő izraeli sportolóról, azonban az elmúlt évtizedben Oroszországból alijázó sportolóknak és edzőiknek köszönhetően, ma már nincs jeges világverseny kék-fehér résztvevő nélkül.

Bicsenkó nagy sikerű Hava Nagila táncát itt tekinthetjük meg.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.