Megszületett a második izraeli cselgáncs bronzérem Düsseldorfban

Jól kezdődött a hétvége az izraeli dzsúdósok számára a németországbeli Düsseldorfban zajló Grand-Slam tornán. A háromnapos németországi viadalon 65 ország 446 dzsúdósa lép tatamira, köztük a hétfős izraeli csapat, ezúttal csupa férfi. Pénteken a 66 kg alattiak versenyében a 24 éves Baruch Shmailov – aki nemrég ünnepelte 24. születésnapját – legyőzte a 2016-os Abu Dabi-i Grand Slam torna győztesét, az orosz Jakub Shamilovot. Szombaton – a 16 közé némi szerencsével bekerülő – Tohar Butbul előbb gambiai ellenfelét legyőzve továbbjutott, majd nem bírt a mongol Odbayar Ganbaatarral, de a vigaszágon a német Igor Wandtke elleni kemény harccal végül megszerezte a bronzérmet a 73 kilogramm alattiak kategóriájában.

Butbul azután jutott be a legjobb 16 közé, hogy iráni ellenfele, Mohammad Mahdi Brimanloo, azért hogy elkerülje az izraeli sportolóval való küzdelmet, szándékosan túlsúlyos volt a verseny előtti mérlegelésen, és ezzel kizárta magát a további küzdelemből. Még nem tudni, hogy a Nemzetközi Judoszövetség ismét fellép-e a sportszerűtlen iráni magatartás ellen. A szövetség hat hónapra eltiltotta a versenyzéstől Alireza Karimit, aki tavaly novemberben Lengyelországban szándékosan elveszített egy versenyt orosz ellenfele ellen, hogy ne kelljen megküzdenie az izraeli Uri Kalashnikovval. A múlt héten született döntés értelmében Karimi edzőjét is megbüntették, őt két évre tiltották el a nemzetközi versenyektől.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.