Lionel Messi Izraelben játszik!

Messi - fotó: Elena Pérez / Flickr

Véglegesítették: június 9-én Izraelbe jön az argentin nemzeti válogatott. A csapatot egyenesen a barcelonai edzőtáborból repítik a Szentföldre, itt egy barátságos mérkőzést játszanak az izraeli válogatottal, majd egy rövid kirándulás és spirituális feltöltődés után egyenesen a Mundial megnyitójára mennek Moszkvába.

A “Bolha” már kommentált is az eseményről: „Meg vagyok győződve róla, hogy a világbajnokság előtt Izraelbe jönni mindannyiunknak, és nekem személyesen is, nagyon jót fog tenni!”

Azt még nem tudni, melyik városban tartják majd a mérkőzést – erre a haifai Sammy Ofer és a jeruzsálemi Teddy Kollek stadionok az esélyesek, de azt az Izraeli Labdarúgó-szövetség máris kikötötte, hogy a jegyárak ne haladják meg a 100-150 sékelt, illetve a fiatalok és a katonák további kedvezményeket is kapjanak. Természetesen a VIP jegyekért ennél sokkal magasabb árat kérnek majd.

Jorge Messi, a focista édesapja állítólag már többször fordult az izraeli szervezőkhöz és kérte, hogy fiával Izraelbe látogathasson. Elmondása szerint “láttuk, hogy mi történt 1986-ban Maradonával. Izraelbe jött és megnyerte a világbajnokságot, négy évvel később visszatért oda, és akkor a döntőig jutott. Van ebben valami különleges!”- magyarázta Jorge a kérést.

A látogatás második napján tehát az argentin focisták vallási helyekre látogatnak majd. Ferenc pápa – aki állítólag az argentin csapatnak drukkol, egy papot is küld majd a Vatikánból, aki külön misét celebrál a sportolóknak a Szent-sír Bazilikában Jeruzsálemben.

Az argentin csapat izraeli villámlátogatása mintegy 3 millió dollárba fog kerülni, ezt a szervező cég állja, de bevételeket várnak adományokból, szponzorációkból és a jegyértékesítésből is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.