Pekingi palotakutya rulez Izraelben

Fotó: publicdomainpictures.net

A pekingi palotakutya a legkedveltebb kutyafajta az országban, s kedvenceinket előszeretettel hívjuk “Mikának” és “Luinak” – állítja a ynet.

Jelenleg 445 ezer kutya szerepel Izraelben az országos kutyakutatási központban a földművelésügyi minisztérium nyilvántartásában. A nyomott pofájú pekingi szépségek idén már harmadszor nyerték el egymás után a legkedveltebb kutyafajta címét.  A Lui név első alkalommal szerezte meg a kedvenc kutyanév megtisztelő címét, és ezzel letaszította trónjáról a Sokót.

17910 pekingi pincsi él Izraelben, döntő többségük orosz ajkú gazdikkal – sétáltatási tapasztalat. Második helyen a labrador végzett 15815 ebbel, de errefelé valójában a sukikutya, vagyis a piaci keverék hódít.

Az izraeliek általában nem törődnek vele, hogy fajtiszta-e az állatuk, a fontos, hogy kedves és szép legyen, és ennek a követelménynek a keverékek is tökéletesen megfelelnek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.