Hefec: Sara és Jaír biztonsági ügyekben befolyásolták Bibit

fotó: GPO

A vádalkut kötött Nir Hafec, a Netanjahu házaspár volt médiatanácsadója a tévéhíradók szerint a korrupciós ügyek részletei mellett többek közt azt mesélte el kihallgatóinak, hogy saját szemével látta, amint Sara és Jaír Netanjahu megváltoztatták Benjámin Netanjahu álláspontját két alkalommal is a közelmúltban meghozott biztonsági döntésekben: hatásukra a kormányfő szembement az izraeli biztosnági szervek, a moszad és a sin bet véleményével.

A tízes tévé szerint az egyik ilyen ügy a Jeruzsálemben felszerelt biztonsági beengedő kapuk ügye lehetett, amelyek miatt hetekig tartó zavargások törtek ki a fővárosban, és melyeket végül úgy leszereltek, mintha soha ott sem lettek volna – miután meglehetősen súlyos károkat okoztak Izraelnek mind a nemzetközi közvéleményben, mind az arab országokkal szemben. A rendőrség ellenezte a kapuk felszerelését, amint már a történtek idején megírták az izraeli lapok.

A Washingtonban tartózkodó miniszterelnök sajtósai a váddal szemben azt közölték az izraeli médiával, hogy Hefecnek az utóbbi hét évben nem volt hozzáférése titkos biztonsági információkhoz.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.