A Hagag Ingatfejlesztő vasárnap bejelentette, hogy sikerült megnyerniük a környezettudatosságáról ismert Leonardo DiCaprio amerikai filmsztárt, hogy befektessen a Herzlián épülő szupermodern környezetbarát szállodájukba. A herzliai kikötőben elhelyezkedő hotel mindenben megfelel majd az amerikai környezettudatos építők LEED szabványának.

“Ez a David Rockwell által megálmodott, és a LEED szabványokat mindenben teljesítő projekt mintaként szolgálhat majd a jövőben környezetbarát hoteleket építők számára” – nyilatkozta a színész. “Mindent meg kell tennünk, hogy a globális éghajlatváltozás mértékét csökkentsük, s ehhez a herzliaihoz hasonló beruházások nagyban hozzájárulhatnak.”

Az Oscar-díjas színész először 2007-ben látogatott Izraelbe, amikor Bar Refaeli modellel egy párt alkottak, akkor találkozott Simon Peresz államfővel is, akivel környezetvédelmi témákról tárgyaltak. A sztár 2010-ben még egyszer Izraelbe látogatott, de az álompár 2011-ben szakított, és azóta alig hallani valamit DiCaprio izraeli kapcsolatairól. Úgy tűnik, a lelkes környezetvédő azért figyelemmel kíséri az országban történteket, ugyanis tavaly egy instragram posztot jelentetett meg, amelyben a Negevben akkor még csak épülő 250 méteres Megalim tornyot mutatja be. A világ legmagasabb napkollektora 50 000 cella erejét gyűjti össze, és befejezése után Izrael teljes áramszükségletének öt százalékát fedezi majd.

Újságíró

Ha tetszett az írás, támogass bennünket, hogy többet és jobbat készíthessünk!