Elfogták a februári rabbigyilkosság elkövetőjét

A Haarez izraeli napilap hírportálja vasárnap reggel arról számolt be, hogy a biztonsági erők éjszaka elfogták Abdul Karim Adel Assi-t, a februári arieli késes merénylet elkövetőjét. A 19 éves jaffói fiatalt több társával együtt vitték be kihallgatásra. Az izraeli hadsereg és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat a merényletet követően nagy erőkkel kutatott a tettes után, akit a támadás egyik szemtanúja autójával üldözőbe vett és el is ütötte, azonban sikerült elmenekülnie, mert egy autó felvette és elszállította a helyszínről.

A február 5-i terrortámadás áldozata a 29 éves Itamar Ben Gál rabbi volt, aki Airel város egyik buszmegállójában várakozott, amikor Assi egy iránytaxiból kiszállva halálra szúrta. A négygyermekes rabbi Givat-Smúél város jesivájában, vallási iskolájában tanított.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.