Ismét kihallgatják Netanjahuékat

A rendőrfőnök és a belbiztonsági miniszter - fotó: Wikipedia

Hétfőn ismét kihallgatja a rendőrség egyszerre egy időben a Netanjahu család több tagját: Benjámin Netanjahu miniszterelnököt, feleségét Sara Netanjahut, és ezúttal már fiukat, Jaírt is. Várhatóan a frissen vádalkut kötött Nir Hefec, volt médiatanácsadójuk által szolgáltatott állításokkal és bizonyítékokkal szembesítik őket.

A rendőrség többek közt azzal gyanúsítja őket, hogy amikor megindult a nyomozás a Bezeq-féle korrupciós ügyben, akkor Hefec közvetítésével felszólították a legfőbb vádlottakat, a Bezeq főrészvényes Saul ELovicsot és feleségét, hogy semmisítsék meg mobiltelefonjaikat. Nir Hefec megsemmisítése előtt több helyen megőrizte a telefonjában található üzenetváltásokat, és ezeket a vádalku megkötése után a rendőrség rendelkezésére bocsájtotta.

Ha valóban erre szólították fel Elovicsékat, akkor az nem csak azt jelzi, hogy rájuk nézve terhelő bizonyítékokat tartalmazhatott korábbi üzenetváltásuk, hanem azt is, hogy megpróbálták megakadályozni az igazságszolgáltatás szerveit munkájuk végzésében.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.