Izraeli vadászgépek Hamász-alagutat semmisítettek meg

A Hamász terroralagút bombázása - fotó: IDF

Heves légicsapásokat hajtottak végre izraeli vadászgépek szombat este a Gázai övezetben lévő Bét Hanúnban.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy vadászgépei egy Hamász terroralagutat semmisítettek meg a határ közelében. Az egy kilométer hosszú földalatti járat Erez gyalogos határátkelő felé vezetett, néhány méterre megközelítette Izraelt, és hetekkel korábban fedezték fel – mondta egy izraeli katonai szóvivő. Halottakról vagy sebesültekről nem érkezett hír.

Izrael tavaly október óta kilenc hasonló alagutat semmisített meg.

A Hamász azt állítja, hogy a földalatti járatok nagy része csempészalagút, amelyeken keresztül a blokádot kijátszva áruval látják el a mintegy kétmillió lakosú, nyomorgó övezetet. Izrael ezzel szemben katonai infrastruktúraként tekint az alagutakra, és kiemelt jelentőségűnek tartja megsemmisítésüket.

“A Hamász továbbra is nagy erőforrásokat pocsékol alagutak építésébe ahelyett, hogy az övezetet fejlesztené. A szervezet akadályozza a humanitárius erőfeszítéseket, amelyek lehetővé tennék Izrael és más országok számára, hogy segítsenek a gázai lakosoknak” – nyilatkozta Jonathan Conricus katonai szóvivő.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.