Pici, a dolgos kutya

Pici keményen megdolgozik a napi betevőért.

Az oktatási minisztérium egy projektje az idei tanév (2017-18) elején indult “Szakkört minden gyermeknek” (חוג לכל ילד) program. Az ennek keretében működő tanfolyamokat a közösségi házak szervezik, a foglalkozások a minisztérium által finanszírozottak, a szülők számára gyermekenként, és az egész tanévre mindössze 200 sékelbe kerülnek. Nem pusztán oktatást és elfoglaltságot nyújtanak a résztvevőknek, hanem egy felsőbb célkitűzés alapján az adott települések közösségének építésében is közreműködnek.

Pici is részt vesz a projektben, a Dog’sZone színeiben boldogan és lelkesen dolgozik gyerekekkel. A képeken a szakkör szülő-gyermek napjának pillanatait láthatjátok. Minden gyerek kiválasztott egy feladatot, amit a tanulási folyamatról és módszerről szóló rövid ismertető után bemutatott Picivel, majd oktatói szerepben megtanította rá szüleit is. Az így alaposan kiképzett szülők a csapatmunkába is beszálltak, segítőkészen és aktívan beállva a sorba, a Pici számára alkotott hosszú emberi alagúthoz.

A gyerekek által vezetett vidám, eleven program során nem csak élményeket szereztek, de az hozzájárult önbizalmuk, önértékelésük, önfegyelmük növekedéséhez, így személyes fejlődésükhöz is. A közös elfoglaltság, az együtt töltött értékes idő, a gyerekekre fordított személyes figyelem, az együtt elért sikerélmény erősíti a szülő és a gyermek kapcsolatát. A kutyával való foglalatosság, és a vele való együttműködés során szerzett gyakorlati tapasztalatok további felsorolhatatlan mennyiségű, nagyon fontos értékeket jelentenek.

Van kedvetek kipróbálni, milyen érzés Picivel játszani? 🙂

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.