A légierő Hamász-állásokat támadott

Az izraeli légierő a Hamász állásait bombázta a Gázai övezetben szombat este.

A palesztin biztonsági szolgálatok szerint a támadott célpontok egyike a Hamász fegyveres szárnyának, az al-Kasszám Brigádoknak a létesítménye volt a déli fekvésű Rafahban. Egy másik célpont a tájékoztatás szerint Hán-Junisztól nyugatra volt. Egyelőre nem tudni, vannak-e áldozatai a támadásnak.

Az izraeli hadsereg közölte: a harci repülők “katonai célokat” bombáztak az övezet déli részén, míg a központi térségben történt állítólagos légicsapásokat nem erősítette meg. A közlés szerint a támadások megtorló intézkedések voltak palesztinok tiltott határátlépései miatt az övezetet Izraeltől elválasztó határkerítésen.

A hadsereg emellett szombaton azt is közölte, hogy a Ciszjordániában egy csütörtöki bevetésen megsebesült katona belehalt sebesüléseibe. A 20 éves Ronen Lubarsky a szombat reggeli órákban hunyt el. Egy gránit lappal találták el a fején a katonát.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI