Mindig morgolódok az izraeli jazzkínálatra. Mármint arra, hogy nálunk mindent annak hívnak a rockbluestól a sanzonig. Na, most jön egy-két ajánlat, ami tényleg az: JAZZ!

Induljunk a gyökerektől. New Orleans június 21-e és 23-a között Tel-Avivba költözik, egész pontosan a Művészeti Múzeum termeibe. Csak egy gyorslista a fesztivál fellépőiből: A Duch Swing College Band, a Soul Brass Band tényleg New Orleansból, Sugarpie & the Candyman, Fantine & Swing de Gitanes. Rá külön felhívnám a figyelmét a kisgyermekes jazz-szülőknek. Szombat délelőtt gyerekeknek szóló koncertje is lesz a Cigányok királynője címmel. De itt az orosz és dominikai felmenőkkel rendelkező énekesnő teljes izraeli turnéprogramja, nem kell feltétlenül Tel-Avivba szaladni egy kis gipsy-jazzért.
https://eng.hotjazz.co.il/gypsy-jazz-madness/

Utazzunk még délebbre: Kuba! Latin tempót nyom a pulzusom már akkor is, ha csak leírom. Ramon Valle zongorista neve a latin-jazz minden rajongójának ismerős név. Unokatesója pedig az Irakere fuvolistájaként startolt. Orlando Maraca Valle. Zenekarukkal Izraelben turnéznak. A kfar-szabai nyitókoncertről lemaradtunk, de itt a folytatás: https://eng.hotjazz.co.il/the-cuban-flute-wizard/

És hogy a Monty Pythonból vett fordulattal éljek: Most valami egészen más: Utazzunk a Kompozíció és a Szabadság határára! A The LAB Orchestra a zenekar vezető-komponista Stephen Horenstein Tabula Rasa című művének ősbemutatójára. Valódi idejű kompozíció, így hirdetik. Tehát előttünk születő zene, egyszóval jazz. A 14 tagú zenekar vendégszólistája David Bindman (New York, USA).
Június 20. Jeruzsálem Yellow Submarine – Jó merülést!
https://yellowsubmarine.org.il/?post_type=show&p=10228&lang=en

David Bindman szaxofonos nem ezért az egy koncertért repülte át az óceánt. Zenéje azok közé a muzsikosok közé sorolja, akik a free jazz és az avantgárd kortárs zenéből a vissza, a jazz tradíciói felé vezető utakat keresik. A David Bindman Sextet június 21-én játszik majd a Levontin 7-ben Tel-Avivban.
https://www.facebook.com/events/1181327585343521/?ti=icl

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.