Negyedmillióan vettek részt a tel-avivi melegfelvonuláson

Negyedmillióan vettek részt  pénteken a melegek méltóságának idei menetén Tel-Avivban.

A város huszadik alkalommal rendezte meg szokásos éves seregszemléjét a másság tiszteletére, amelyet egyre jelentősebb érdeklődés övez nemcsak Izraelben, hanem szerte a világon.

A Közel-Kelet legnagyobb ilyen rendezvényén vidám hangulatban, szivárványos zászlók alatt a helyi hagyományok szerint együtt meneteltek az ünneplő tömegben a szexuális kisebbségek képviselőivel a heteroszexuálisok, ez utóbbiak közül sokan melegek rokonai, családtagjai.

Fotó: Sharon Fisher

Ron Huldai, a város polgármestere beszédében bejelentette, hogy a jövőben le fognak bontani minden jogi akadályt egészen addig, amíg meg nem valósul a szexuális kisebbségek teljes jogegyenlősége.

Külföldi vendégek tízezrei is szolidaritást vállaltak az izraeli felvonulókkal, mivel az utóbbi években a város egyik turista nevezetessége lett a különösen színpompás és örömteli hangulatban zajló méltóságmenet.

Fotó: Sharon Fisher

Az idei fő attrakció Netta Barzilai szereplése volt, aki a közelmúltban nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, és ezzel elnyerte Izrael számára a fesztivál jövő évi megrendezésének jogát az ország fővárosában. Miri Regev kulturális miniszter bejelentette, hogy a dalversenyt csakis Jeruzsálemben lehet megtartani, ahogy ez legutóbb 1999-ben, az ország legutóbbi eurovíziós győzelme után történt.

A rendezvényen felvonult számos politikus is, köztük Tamar Zandberg, a baloldali liberális Merec párt vezetője és Meir Ohana, a jobboldali Likud párt melegfrakciójából, aki partnerével és ikergyermekeivel menetelt.

Fotó: Sharon Fisher

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI / Izraelinfo