Fotó: képernyőkép a kettes csatorna híradójából

A június 3-i Fuego vulkánkitörésnek több tucat halálos áldozata és több száz sebesültje volt. Az izraeli külügyminisztérium azonnali gyorssegélyében gyógyszerek, ételek és takarók érkeztek Gutemalába, csütörtökön pedig egy égési és légzési sérültekre specializálódott 10 tagú izraeli orvosi csapat landolt a dél-amerikai országban. A doktorok magukkal vittek egy új enzimet is, amelyet a beer-shevai Szoroka Egészségügyi Központban fejlesztettek ki, ennek segítségével az égési sebek gyorsabban gyógyulnak, és egyes esetekben még a műtéteket is kiváltja.

Fotó: képernyőkép a kettes csatorna híradójából

Izrael és Guatemala kiváló diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat ápol, a közép-amerikai ország májusban, egy héttel az amerikai nagykövetség áthelyezését követően szintén Jeruzsálembe költöztette diplomatáit.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.