“Irán halált kíván Izraelre, mi életet kínálunk nekik”

Netanjahu videóüzenetében a fejlett izraeli vízgazdálkodási technológia átvételét ajánlotta fel a környezeti gondokkal és vízhiánnyal küzdő iráni lakosságnak.

A Youtube-ra feltöltött angol nyelvű üzenetben a kormányfő bejelentette, hogy országunk – szemben az általa kegyetlennek és elnyomónak nevezett teheráni rezsimmel – az iráni nép oldalán áll, és segíteni szeretne neki.

Netanjahu az izraeli csepegtetős öntözési technológiát ajánlotta fel, és azért csak interneten keresztül, mert – mint mondta – sajnos az izraeliek személyesen nem utazhatnak a perzsa államba. A Netanjahu által ajánlott új, perzsa nyelvű honlapon a szennyvíz visszaforgatási technológiájának részleteit, valamint korszerű öntözési eljárásokat mutatnak be szakemberek, hogy ezzel segítsenek az irániakon.

A videóüzenetre hamar felfigyeltek a nemzetközi diplomácia köreiben is, s elsőként Ri Jong Ho észak-koreai külügyminisztert késztette megnyilatkozásra, amit megrökönyödéssel fogadtak Izraelben. Az észak-koreai politikus Twitter-üzenetében bűnözőnek és „büdös cionistának” titulálta az izraeli kormányfőt, akit azzal vádolt, hogy a Gázai övezet lakóit öli.

Irán vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah szintén a Twitteren válaszolt a segítségnyújtásra a ynet szerint. Hamenei a „cionista rezsim gyerekgyilkos miniszterelnökének” nevezte Netanjahut, aki szerinte bűncselekményeket követ el a Gázai övezetben és Jeruzsálemben.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI / Izraelinfo