Netanjahu: Az Eurovíziós Dalfesztiválnak nem kell Jeruzsálemben lennie, a kormány nem fog beavatkozni

A 20-as tévécsatorna vasárnap esti beszámolója szerint ez a megállapodást született a Netanjahu miniszterelnök, Kahlon pénzügyminiszter, Kara kommunikációs miniszter és Mandelblit főügyész közötti beszélgetés során.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök pénteken konferencibeszélgetést tartott Moshe Kahlon pénzügyminiszterrel, Ayoub Kara kommunikációs miniszterrel és Avihai Mandelblit főügyésszel, és úgy döntöttek, hogy a kormány nem avatkozik be az 2019-es Izraelben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivált fogadó város kiválasztásába. Miri Regev kulturális miniszterasszonyt nem hívták meg a beszélgetésre, aki a múlt héten kifejtette, hogy ha nem Jeruzsálemben rendezik meg az eseményt, akkor érdemes azt Izraelen kívül lebonyolítani.

A Likud tagsága nagyon haragszik Miri Regevre, és Netanjahu nem akarja, hogy megismétlődjön az Argentínával kapcsolatos fiaskó. – fotó: képernyőkép / YouTube

A jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál megrendezéséért izraeli részről felelős Kan műsorszóró társaság a jövő héten mutatja be az European Broadcasting Union-nak (EBU) a jelentkező négy város: Jeruzsálem, Tel-Aviv, Haifa és Eilat prezentációját. Amennyiben rendezett pályázatot tartanak, az európai szervezetnek nincs kifogása a jeruzsálemi lebonyolítással, mindössze annyi kikötése van a helyszínnel kapcsolatban, hogy a rendező városban álljon rendelkezésre 3000 szállodaszoba és egy legalább 10 000 főt befogadni képes létesítmény.

Netta nyerte az idei Eurovíziót

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.