Netanjahut öt órán át hallgatták ki – már nyolcadik alkalommal

fotó: GPO

Benjámin Netanjahu miniszterelnököt kedden öt órán át faggatták a nyomozók a 3000-es aktában, vagyis a tengeralattjáró-ügyben, amelyben jelenleg csak tanúként szerepel, de számos közeli munkatársa, köztük unokatestvér ügyvédje is gyanúsított.

Olyannyira elhúzódott kikérdezése, hogy nem jutott idő a másik ügyre, amit pedig szintén tervbe vettek a rendőrség 443-as, fehér galléros bűnözési osztályának alkalmazottjai: a Bezeq korrupciós ügyére (4000-es akta), amelyben vádlottként szerepel.

A rendőrség hetek óta várt a miniszterelnöki hivataltól egy alkalmas időpontra, hogy a vádalkut kötött Nir Hefec vallomásával és bizonyítékaival szembesíthesse a kormányfőt, de mivel a rendelkezésre álló idő kevésnek bizonyult, ismét várhatnak – ki tudja meddig – az újabb időpontra.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.