Heves rakétázás Gázából

Nyugtalan éjszakájuk volt a Gázai-sáv közelében élőknek. Éjfél után többször megszólaltak a légvédelmi szirénák, ma hajnalig összesen 45 rakétát és aknavető gránátot indítottak a Hamasz terrorszervezet által irányított területről. A lövedékek egy részét a Vaskupola semlegesítette, egy részük még Gázában ért földet, de 15 lövedék izraeli területen landolt. Nagy részük lakatlan területen, de öt lövedék anyagi károkat okozott Eskolban. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az egyik rakéta a helyi óvoda mellett csapódott be.

A rakétázás azt követően újult fel, hogy tegnap a Gázai-sávból indított, égő anyagokat szállító papírsárkányok és lufik ismét tüzeket okoztak a sáv izraeli oldalán, erre válaszul a hadsereg három Hamasz célpontot támadott. Egy órával a válaszcsapást követően megindultak a rakéták, melyre az izraeli hadsereg még erősebb megtorlást alkalmazott, az éjszaka folyamán 25 Hamasz célpontot támadtak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.