Vége a kinnereti vandalizmusnak : 300 kamera figyeli a strandokat

fürdőzők a Kineretben
Fotó: Kinneret Hatóság

Pénteken Gilad Erdan belbiztonsági miniszter nyitotta meg a “Kinneret Betucha” (Biztonságos Genezáret) nevű programot, amely segítséget nyújt majd a vandalizmus, az éjszakai zene és a vészhelyzetek eseteiben.

A program keretében közel 300 kamerát telepítenek a Galileai-tenger partjára, amelyek a nap 24 órájában közvetítik a történteket a déli partszakaszon található Beit Gabriel-i ellenőrző helyiségbe és a tó északi részén lévő rendőrségi vezérlőközpontba. Ezenkívül egy 16 rendőrből álló rendészeti egységet is létrehoztak (a Kinneret járőrei), melynek tagjai a strandolók biztonságát növelendő fognak járőrözni a nemzeti tavunk környékén.

Az ünnepségen többek között részt vett Roni Alsheich rendőrbiztos, és a Kinneret menti önkormányzatok vezetői. Eddig mintegy 80 kamerát telepítettek négy partszakaszra.

A Libanon parton már felszerelték a térnéző kamerákat - fotó: Kinneret Hatóság
A Libanon parton már felszerelték a térnéző kamerákat – fotó: Kinneret Hatóság

Közismert, hogy az elmúlt években egyre kevesebbek számára nyújtott a tó kellemes pihenést és nyaralást, ehelyett – jobb esetben – sok kellemetlenség, zajos zene, szemét és alkoholfogyasztás jellemezte a fürdőhelyeket, rosszabb esetben vandalizmus, erőszak és bűncselekmények.

Reméljük, a program változtatni fog a helyzeten. Ha az ég csatornái is megnyílnának, és a tó vízszintje normális magasságra emelkedne, végképp tökéletes kikapcsolódást nyújthatna ez a gyönyörű természeti kincsünk.

Fotó: Kinneret Hatóság

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.