Felgyújtották a Sara Netanjahu elleni koronatanú autóját

A rendőrség szerint szándékos gyújtogatás áldozata lett a Sara Netanjahu ellen tanúvallomást tett Meni Naftali kocsija, aki kirúgásáig a miniszterelnöki rezidencián gondnokként működött, majd a nyomozók előtt részletesen beszámolt az ott tapasztaltakról.

Az Afulán lakó Meni Naftali vezető szerepet játszott az utóbbi években a szombat esti tüntetéseken előbb Aviháj Mandelblitt főügyész házánál, majd Tel-Aviv központjában. Sokak szerint ez a tüntetéshullám vezetett ahhoz, hogy nem tussolták el sem a Sara Netanjahu elleni vádakat (múlt héten vádiratot nyújtottak be a több-százezer sékeles szabálytalanságok ügyében a kormányfő felesége ellen), és jelenleg is nyomozás folyik Benjámin Netanjahu ellen több korrupciós ügyben.

Meni Naftali autójának felgyújtása nyomán senki sem sebesült meg, de a járműben súlyos károk keletkeztek – közölte a rendőrség.

Naftalinek egy munkaügyi bíróság 2016-ban 170 000 sékel kártérítést ítélt meg, mert gondnoksága idején a miniszterelnök felesége verbálisan és más módokon is bántalmazta.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.