A légierő egy tüzes léggömböt indító Hamász járművet támadott; 12 rakétát lőttek Izraelre Gázából, hármat elfogott a Vaskupola

A becsapódás a Nuszeirat menekülttáborban

Szerdára virradóra több alakommal is megszólaltak a légvédelmi szirénák a Gázai övezettel határos izraeli közösségekben, miután gázai terroristák legalább egy tucat rakétát lőttek ki Izrael déli részére. A támadást megelőzően az izraeli hadsereg megsemmisített egy Hamászhoz tartozó járművet a tengerparti enklávé központi részén.

A szirénák Eskol, Sá’ár Hanegev, Szdot Negev and Hof Askelon régió közösségeiben aktiválódtak. Legalább három rakétát szétlőtt a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. Sérülésről vagy károkról nem érkezett jelentés.

A hadsereg és az érintett regionális tanácsok a támadást követő órákban helyzetértékelést tartottak, és úgy döntöttek, hogy az iskolák szerdán a szokott módon kinyithatnak. A lakosok nem kaptak speciális utasításokat, az önkormányzati tisztviselők szerint.

Gázai terroristák a keddi nap folyamán számos tűzveszélyes anyaggal ellátott léggömböt indítottak az övezetből Dél-Izrael felé, melyek tüzeket okoztak a környéken.

Válaszul az Izraeli Védelmi Erők röviddel 1 óra után legicsapásokat indított a Gázai övezetben, egy vezető Hamász parancsnok autóját célozva, aki szerepet játszott a gyújtogatásos támadásokban. Ezen kívül a hadsereg légi úton és egy tankkal két Hamász előőrsöt lőtt szét az övezet északi részén.

A gázaik azt mondták, a jármű a Hamász terrorszervezet katonai parancsnokainak egyikéhez tartozott, és a Nuszeirat menekülttáborban parkolt. Sérülésről nem érkezett jelentés.

A teljes cikk itt olvasható >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.