Bubo a pácban – a határőrség nem szokványos mentőakciója

A határőrség tisztjei a megmentett uhuval Jeruzsálem közelében, 2018 július 7-én - fotó: Izraeli Rendőrség

Szombat hajnalban egy hatalmas uhu bagoly esett csapdába a jeruzsálemi biztonsági kerítés egy pontján. A sérült állatot észlelő határőrök először tartottak tőle, hogy a sebesült uhu megtámadja a segítségére sietőket, de végül sikeresen kiszabadították a baglyot és a Természetvédelmi Park Igazgatóságára vitték ápolásra. A súlyosan sérült uhu életét sikerült megmenteni, de még kérdés, hogy valaha visszatérhet-e a természetbe, képes lesz-e önállóan vadászni.

Az egység parancsnoka gratulált a katonáknak és azt mondta, az éberségük és bátorságuk nélkül a nagy madár a szélsőséges hőségben valószínűleg rövid időn belül elpusztult volna a kimerültség és szomjúság miatt.

„Ezzel a tettel a gyakorlatban is alkalmaztátok az egység legfontosabb értékét, az élet védelmét, legyen szó emberről vagy állatról” – dicsérte meg a katonákat a parancsnok.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSThe Times Of Israel