Szíria: Izrael légibázist támadott, iráni halottak is vannak

A többedszerre támadott légibázis - fotó: Google

A hivatalos szíriai hírügynökség vasárnap este a Homs melletti szír légierő T-4 bázisa elleni légitámadásról számolt be, és a szír televízió Izraelnek tulajdonította a csapást.

A jelentések szerint Izrael hat rakétát lőtt ki, néhány közülük becsapódott és anyagi kárt okozott, de senki nem sérült meg. Más források szerint iráni halottak is vannak a helyszínen. Állítólag Aszad légvédelmi rendszere elfogott néhány támadó rakétát, és sikerült a repülőket kiűzni a szír légtérből.

Az elmúlt hónapokban ez a harmadik, Izraelnek tulajdonított támadás a T-4 repülőtér ellen, melyet Irán épített, és egy része iráni ellenőrzés alatt van, akik a szíriai kormányerők szövetségeseiként harcolnak a polgárháborúban.

Az izraeli támadás összefügghet azzal, hogy Szíria déli részén átfogó hadműveletet indítottak a szír kormányerők az ottani felkelőkkel szemben. Izrael mindenképpen el akarja kerülni, hogy a Golán-fennsík szomszédságában iráni katonák jelenjenek meg.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSynet