A hadsereg terroralagutat támadott; 31 rakétát lőttek Gázából Izraelre

Tegnap (péntek) különösen feszült nap volt a Gázai övezet határában zajló tüntetések során, melyekben több ezer palesztin vett részt, akik gyújtóbombákat dobáltak az izraeli katonákra, égő léggömböket és papírsárkányokat reptettek át a határon. Az összecsapásokban meghalt egy 15 éves palesztin fiú izraeli katonák lövésétől, és több mint kétszázan megsebesültek. Egy IDF tiszt közepesen megsebesült, miután repeszgránátot dobtak felé a határkerítés mellett.

Ezt követően az Izraeli Védelmi Erők terroralagutat és további Hamász célpontokat támadott éjszaka (szombat) a Gázai övezet déli részén – közölte a hadsereg szóvivője. Többek között a Hamász egy katonai kiképzőtábora és néhány tüzes léggömbkészítéshez használt hely volt a célpont. Az éjszaka folyamán 31 rakétát lőttek a palesztinok Izraelre, közülük hatot leszedett a Vaskupola légvédelmi rendszer. Egy rakéta csapódott be Saar Hanegev egyik településén. Nem történt sérülés.

Az éjszaka folyamán légiriadó volt Saar Hanegevben, Eskolban, Szderotban, Hof Askelon környékén és Askelonban. A lakosok robbanásokról tettek jelentést. Az Eskol regionális tanács azt közölte, hogy a tanács területén nem jelentettek becsapódásokat, és utasította a lakókat, hogy maradjanak védett területek közelében.

Palesztin források arról számoltak be, hogy az IDF egy Hamász állást támadott Al-Bureij menekülttábor közelében a Gázai övezet középső részén.

Az egyik izraeli támadás

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz / Ynet