Háborús helyzet Gáza körül; Szombat délutánig 70 rakétát lőttek ki izraeli területre; A légierő rombolja a Hamász katonai infrastruktúráját

Szombaton, a déli órák óta szünet nélküli „Ceva adom” kódú riadók nyugtalanítják a Gázai övezettel határos izraeli települések lakosságát.

A Vaskupola rakétaelhárító rendszer eddig 15 rakétát semmisített meg, amelyeknek a röppályája lakott területeket veszélyeztetett. Délután tank-elleni rakétát lőttek ki a határőrség egyik bázisa felé.

Délután 17 óráig sehol sem történt személyi sérülés.

A légierő folyamatosan támadja a Hamász rakéta- és aknagránát-kilövőit, fegyverraktárait, fegyvergyártó műhelyeit, gyakorlótereit és hadműveleti állásait.

A Hamász a napokban kilátásba helyezte, hogy az eddigi, a szelek szárnyán néhány kilométerre eljutó „tűzsárkányokon” kívül robbanóanyaggal megpakolt drónokat is útnak indít Izrael belseje felé.

Ronén Menelisz altábornagy, a hadsereg szóvivője úgy nyilatkozott, hogy korai lenne még széleskörű megtorló akcióról beszélni, de a hadsereg erre is készen áll.

Három izraeli polgári sebesült; Kölcsönös rakétacsapások a Gázai övezet határvidékén

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSIzraeli Hírlevél