Rabbik ítélték el a keresztényüldözést

A The Rabbinical Assembly (konzervatív rabbik nemzetközi szövetsége) kiadott egy állásfoglalást, amely elítéli a keresztények üldözését.

A Közel-Keleten dúló vallási türelmetlenség ellen tiltakozó szervezetekhez csatlakozva, a rabbik nyilatkozatban ítélték el a keresztény férfiak, nők és gyermekek ellen elkövetett szörnyű cselekményeket, atrocitásokat.
“A zsidó nép rettenetes szenvedéseken ment keresztül a 20. század Holokausztjában, ahol hatmillió férfit, nőt és gyermeket gyilkoltak meg. De volt több ezer Igaz Keresztény, akik életüket és családjuk életét kockáztatták, hogy üldözött zsidóknak segítsenek.” olvasható a nyilatkozatban. “Mi zsidók emlékezünk az üldöztetésünket némán figyelő világ hallgatására, ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy ez ne történhessen meg soha többé semelyik néppel.”

A szervezet tagjai eldöntötték továbbá, hogy politikai és médiakapcsolataik segítségének igénybevételével, minden lehetséges módon folytatják a tiltakozást a keresztényeket célzó atrocitások ellen. “A Közel-Keleten sok keresztény azt gondolja, hogy a nyugati társadalmak emberei nem törődnek velük.” mondta a Luke Hold, az Assemly Philos projektjének helyettes vezetője. “A keresztény felekezetek és a zsidó vezetők állásfoglalásai és nyilatkozatai hangos kifejeződései testvéreink támogatásának, és egységes hangon szólal fel az Iszlám Állam bűntettei ellen.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.