Mesterséges szigeten lesz a repülőtér

Herzliya Pituach tengerpartjának déli része - fotó: Rexe

A szárazföldön nincs elég hely, ezért mesterséges szigeten lesz a repülőtér.

A Tel-Avivtól északra fekvő Herclia település vezetése két sziget építését tervezi a Földközi-tengerben, a várossal szemben. Az egyiken lakóépületek lennének, a másikon repülőtér létesülne. Tel-Aviv szintén tervezi egy szigeten álló repülőtér létrehozását, mivel a város északi peremén fekvő Szdé Dov légikikötő helyén lakóparkot kívánnak építeni.

A Herclia partjaitól 3 kilométerre tervezett lakószigeten 40 000 lakás, több hotel és sportpálya is épülne. “Nincs más megoldás, szigeteket kell építenünk. Szükségünk van lakásokra és repülőterekre is. A szárazföldön egyszerűen nincs elég hely” – mondta Mike Sacca, a hercliai városháza építésze. A beruházás költségét 4 milliárd sékelre (285 milliárd Ft) teszik. Tel-Aviv a partoktól egy kilométerre tervez repülőteret és sótalanító üzemet, ahová az 5. autópálya meghosszabbításaként épülő híd vezetne majd.

forrás: zsido.com

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.