Palesztin jelentés: A Hamasz katonai szárnyának egyik vezetője feladta magát Izraelnek

A Fatah-hoz közeli weboldalak közlése szerint Mahmoud Bracha, a Hamasz katonai szárnyának egyik vezetője, a terroralagutakról értékes információkkal a birtokában feladta magát az izraeli katonáknak. A Vöröskereszt közölte a Gázában lévő családjával izraeli fogvatartását.

A Fatah-hoz közel álló weboldalak arról számoltak be ma (kedd), hogy A Hamász katonai szárnyának egy magas rangú vezetője, aki fontos információkkal rendelkezett az alagút rendszerekről, feladta magát Izraelnek. A vezető neve Bassam Mahmoud Bracha Khan Younis-ből. A jelentések szerint két nappal ezelőtt Izraelbe menekült.

A jelentés szerint feleségével és a gyermekeivel felesége szüleihez érkezett Gázába, aztán rövid idő múlva közölte, hogy elugrik ügyeket intézni, majd egy laptoppal a kezében a határhoz ment, ahol feladta magát a rá váró izraeli katonáknak. Azt is jelentették a palesztin források, hogy a Vöröskereszt közölte a Gázában lévő családjával izraeli fogvatartását.

A Fatah-hal kapcsolatban álló, vagy Hamaszt ellenző weboldalak gúnyosan számoltak be a történetről, megjegyezve, hogy nem ez az első eset, hogy alagút rendszerekben jártas Hamasz vezető izraeli fogságba esik.

Az izraeli Belbiztonsági Szolgálat (Sin Bét – Sabak) szerint az elmúlt évben két hasonló eset történt, mikor a Gázai övezetből Izraelbe vezető alagút rendszerről fontos információk birtokában lévő Hamasz tagok adták fel magukat a hadseregnek.

Forrás: Haaretz

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.