Kormánytámogatás Kirját-Arba telepesvárosnak

Kirjat Arba telepesváros

Az izraeli kormány több mint hatmillió sékeles (mintegy négyszázötven millió forintos) épületfelújítási segélyt hagyott jóvá a ciszjordániai Hebron melletti Kirját-Arba zsidó telepesváros számára – jelentette hétfőn a bizportal című izraeli üzleti honlap.

A segélyt a Kirját-Arbát és a többi Hebron környéki zsidó települést gazdaságilag támogató, átfogó program részeként szavazták meg. A szóban forgó összeget az építés- és lakásügyi minisztérium költségvetési forrásaiból utalják át a városnak.

Alig néhány nappal ezelőtt engedélyezte az izraeli kormány újabb negyvenkét lakás felépítését, válaszul a múlt heti gyilkosságra, amelyben egy tizenhárom éves lányt kirját-arbai otthonában álmában halálra késelt egy tizenhét éves palesztin merénylő.

Joáv Galant építés- és lakásügyi miniszter fontosnak nevezte nemzeti és szimbolikus szempontból a telepesváros támogatását. A minisztérium közlése szerint azzal, hogy kiterjesztik a épületrehabilitációs programot a városra, hozzájárulnak biztonsága növeléséhez.

MTI