Korrupció vádjával letartóztatták Netánja polgármesterét

Mirjam Feirberg, Netánja polgármestere

Az izraeli rendőrség letartóztatta Mirjam Feirberget, a Tel-Avivtól északra fekvő, tengerparti Netánja város polgármesterét, mert csalással és kenőpénzek elfogadásával vádolják – értesült a Háárec című újság honlapja szerdán.

A nyomozók előbb – délelőtt – több órán át kihallgatták Feirberget, majd őrizetbe vették, és délután a bíróság tíz nappal már meg is hosszabbította az előzetes fogva tartását.

A több millió dolláros ingatlancsalással kapcsolatban korábban már több más embert, köztük Feirberg fiát is letartóztatták. Szerda délelőtt lefogták a netánjai városháza két másik alkalmazottját, valamint két építkezési vállalkozót is. A gyanúsítottaknál házkutatást tartottak, zárolták bankszámláikat és vagyontárgyaikat.

A Netánját majd két évtizede irányító polgármesternőt a korrupció mellett azzal is vádolja a rendőrség, hogy a városházán nepotizmust vezetett be, vagyis előnyökhöz juttatta rokonságát, és szabálytalanul, politikai okokból nevezett ki hivatalokba embereket.

A fogva tartásuk meghosszabbításáról döntő bírósági tárgyaláson a nyomozók bizonyítékokat mutattak be arról, hogy a városháza tisztviselői több millió sékeles értékű juttatások ellenében ingatlanfejlesztéseket támogattak.

MTI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.