Semmit nem lőttek le a szírek

Lövések a szír Golánon a múlt héten - fotó: Jalaa Marey / AFP

Minden izraeli vadászrepülőgép békében visszatért a bázisára.

A szíriai hadsereg közleménye szerint 2016. szeptember 13-ra virradó éjszaka lelőtték az Izraeli Légierő egy vadászrepülőgépét, valamint egy pilóta nélküli felderítő repülőgépét azok után, hogy az izraeli erők csapást mértek a szíriai hadsereg el-Kuneitra közelében állomásozó erőire.

„Az Izraeli Légierő légitámadást hajtott végre a szír hadsereg el-Kuneitra közelében lévő állásai ellen. A szír légvédelmi erők a támadás során lelőttek egy izraeli vadászrepülőgépet Kuneitrától délre és egy pilóta nélküli repülőgépet Sasa településtől nyugatra” – nyilatkozta a szír hadsereg egy magas rangú képviselője.

Az izraeli katonai vezetés megerősítette azt a tényt, hogy a szír légvédelem kilőtt két föld-levegő rakétát az izraeli légicsapást követően, azonban azok célt tévesztettek.

„Minden izraeli harci repülőgép visszatért a bázisra” – áll a közleményben.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.