Szegedi Csanád alijázni készül

Szegedi Csanád, a Jobbik volt parlamenti képviselője  és országos vezetője, egykori neonáci-újnyilas vezér bejelentette a Cionista Világszövetség budapesti konferenciáján, hogy alija kérelmet nyújtott be Izraelbe költözéséhez – jelentette az nrg, a Maariv honlapja.

Szegedi Csanád saját állítása szerint nem tudott édesanyja zsidóságáról egészen addig, amig csak jobbikos harcostársai “le nem leplezték”, noha nagymamája karjára Auschwitzban számot tetováltak, és gyermekkorában sokszor találkoztak. Miután zsidósága miatt helyzete lehetetlenné vált pártjában, Köves Slomó rabbi segítségét kérte, majd vallásos zsidóvá vált.

szegedicsanad1Ekkor sem vonult vissza a közélettől, hanem a nyilvánosságot folyamatosan értesíti élete fordulatairól, legutóbb alija szándékát jelentette be egy nemzetközi fórumon.

“Az utóbbi években felfedeztem zsidó gyökereimet, ez számomra nagy újdonságot jelent”- mondta négy éve a Barrikád című magyar fasiszta újságnak. Szegedi Csanád zsidóságának kényszerű elismerését követően az antiszemitizmus elleni küzdelem élharcosává vált, ezzel kampányol a róla szóló műsorokban és nemzetközi konferenciákon.

Csakhogy. Az ember nem  azért nem antiszemita, mert történetesen zsidónak született, hanem mert tisztességes, mert tudja, hogy minden ember mindenhol egyenlőnek születik, és mert elemi szolidaritás él benne emberként embertársai iránt. Mert nem rasszista.

szegedicsanad2

Ahogy Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke fogalmazott ugyanazon a budapesti konferencián: “A zsidóságnak minden gyűlöletbeszéd ellen fel kell lépnie, a romák, keresztények, melegek, muszlimok vagy menekültek elleni gyűlöletkeltés sem elfogadható.” És hozzátesszük, hogy nem csak a zsidóknak, hanem mindenkinek, aki magát embernek nevezi.

Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.