Virtuális látogatás a Második Templomban

A Western Wall Heritage Foundation virtuális látogatásra invitál a kétezer évvel ezelőtti Második Templomba és környékére.

Évente közel tíz millióan látogatják meg a jeruzsálemi Siratófalat, a Második Templom történelmi maradványait. Ezen túl a Nyugati Fal Örökségének Alapítványa jóvoltából olyan technológia áll a turisták rendelkezésére, mellyel nemcsak az egykori Templom belsejét, hanem a körülötte felépített impozáns korabeli komplexumot is megtekinthetik.

A látogatók leülnek, felteszik a háromdimenziós szemüveget, a fejhallgatót, és elmerülhetnek a kétezer évvell ezelőttről idevarázsolt virtuális valóságban.

Az alapítvány eddig csak csoportok számára nyújtott szervezett körutazást a Siratófalhoz kapcsolódó alagutakban, mostantól azonban bárki egyénileg is átélheti ezt a különleges élményt.

virtualis-masodik-templom virtualis-masodik-templom1 virtualis-masodik-templom3

A Templomon kívül a résztvevők láthatják a zarándoktömegeket, a munkájukat végző papokat és a Templom-hegy több fontos épületét is – a délnyugati sarokban lévő Robinson-ívet, a Templom udvarait és a Szentélyt.

A modern technológia által kialakított programot történészek, rabbik és régészek segítségével készítették el, hogy a Második Templomot részletekbe menő pontossággal a lehető legélethűbben érzékeltessék.

Ynetnews

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.