Szukoti meglepetés: nagy nemzetközi elismerésben részesültek Izrael bibliai borai

Fotó: Wikipedia

Meglepő minőség egy nagy jövő előtt álló régióban – számol be az izraeli boroknak szentelt első címlapos vezető anyagában a tekintélyes amerikai borászati magazin, a Wine Spectator októberi száma. Ez a „15 perc hírnév” megváltoztathatja az egész iparág helyzetét.

A lapszám éppen szukot előestéjén, október 15-én jelent meg, előzménye az újság szerkesztője, Kim Marcus izraeli látogatása volt, amelynek során szorgalmasan kóstolgatta a helyi borokat is, és el volt ragadtatva tőlük. Úgy látta, hogy a legutóbbi, 2008-as útja óta rengeteget javult az izraeli borok minősége.

izraeli-boraszat

A magazin összesen 110 olyan izraeli bormárkát sorol fel, amelyek kvalitását a „nagyon jó” és a „kivételes” köze sorolja, 23-at közülük különösen ragyogónak ítél. A címlap és az elismerés ráirányíthatja a nemzetközi figyelmet az egész ágazatra, a Wine Spectator elismerése nagyon sokat érhet a fejleményekről beszámoló ynetnews szerint.

A „kivételes” borok közé került két olyan fehérbor is ráadásul, amelyeket ugyanazokból a szőlőfajtákból készítettek, amelyekből már a bibliai időkben, évezredekkel ezelőtt is készítettek borokat. Úgy tűnik, ezúttal is helyesnek bizonyul a mondás, hogy a jó bort az idő csak megérleli.

mazsihisz.hu / Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.