Zene, zene, zene – fesztiválajánló

Novemberben az izraeli közönség és a nemzetközi zenei szakma együtt fesztiválozhat a jeruzsálemi Sárga Tengeralattjáró és a tel-avivi Barby klubban: hetedik alkalommal rendezik meg Izraelben a nemzetközi zenei showcase fesztivált.

Az első sorozatban, november 16. és 20. között jazz- és világzenei maraton lesz a program, november 23. és 27. között pedig rock-, pop-, indie- és elektronikus zenészek lépnek fel.

A showcase fesztivál, amelyet az izraeli Külügy-, valamint a Tudományos és Kulturális Minisztérium támogatásával a jeruzsálemi Sárga Tengeralattjáró zenei klub szervez, egy különleges projekt, amely lehetővé teszi a zenei szakemberek, zeneimádók, együttesek és vájtfülűek számára, hogy kapcsolatot építsenek és felfedezzék az izraeli zenei iparban rejlő lehetőségeket.

A fesztiválra több száz jelentkezőből beválogatott közel 50 izraeli előadó lehetőséget kap arra, hogy a világ vezető zenei szakemberei – ügynökök, producerek, tartalomszolgáltatók, fesztiválszervezők és újságírók – előtt lépjen fel. Többek között jelen lesznek a híres Columbia zenei ügynökség, a világ egyik legnagyobb koncert- és fesztiválszervező cége, a FKP Scorpio, de még a budapesti Sziget fesztivál képviselői is, akik nem csak a koncertekre, de szakmai találkozókra és workshopokra is hivatalosak.

A fesztiválon való részvétellel a zenészek és zenei felállások előtt megnyílhat az út nemzetközi kapcsolatok és szerződések megkötésére, külföldi fellépések megszervezésére, és ezzel a szélesebb nagyközönség előtti ismeretségre is.

Mivel a koncertek nyilvánosak és a jegyárak nagyon alacsonyak (20-35 sékel), a nagyközönség is csatlakozhat a nemzetközi zeneipari szakértőkhöz, és élvezheti az izraeli zenei élet sokszínűségét. A teljes programot és a részt vevő előadókat ezen az oldalon lehet megnézni: https://www.musicshowcaseil.com/he/.

A fesztiválon fellép többek között a Lola Marsh, a The Aprons, Lucille Crew, Ester Rada és a Kutiman. Íme, egy kis ízelítő:

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.