Ma este győzni kell!

fotó: Wikipedia

A magyar ember – akkor is, ha izraeli – társaságban szeret meccset nézni.
Ha elfogadnak társnak, nézzék velem itt az Izraelinfón az labdarúgó Európa-liga csoportkörének utolsó mérkőzéseit: két izraeli csapat – a Maccabi Tel-Aviv és a Hapoel Beér-Seva – élet-halál harcát a kieséses szakaszba jutásért.

Már vártam a kérdést. Kedves nyelvtársaim, igen! Van magyar vonatkozása a találkozóknak. A magyar válogatott Korhut Mihály új csapatában, a Hapoel Beér-Sevában küzd ma Izrael újabb sporttörténeti sikeréért! Itt írtam beharangozót az esti mérkőzéshez.

Ma este győzni kell – ez két izraeli csapat öltözőjében hangzik majd el!
A beér-sevaiak Southamptonban lépnek ma este pályára. Ha győznek, továbbjutnak. Jelenleg azonos ponttal áll a csoport második helyén a két csapat. Ilyenkor nem az abszolút gólarány számít, hanem az egymás elleni mérleg. A beér-sevai meccs 0:0 volt, ezért Angliában 1:1 -nél már az izraeli csapat megy tovább, 0:0 vagy vereség: kiesés!
A Southampton otthon kemény ellenfél lesz…

A Maccabi Tel-Aviv meccse egyszerűbbnek tűnik az ír Dundalk ellen, de a győzelem is kevés a boldogsághoz! Az is kell, hogy a csoport párhuzamosan zajló mérkőzésén a holland AZ Alkmaar kikapjon a Zenittől. Az orosz csapat az eredménytől függetlenül továbbjutó, de hátha megteszi nekünk azt a szívességet, hogy elveri az Alkmaart…

Szóval lesz mit nézni! …és ha nincs tévé-közelben, itt az Izraelinfo!
Élőben jelentkezem a képernyő elől. Hűtsük a virtuális és a valódi söröket.

20.00-kor startol a Maccabi,  22.00-kor a Hapoel. Találkozunk itt!

A mérkőzés menete:

Maccabi támadásokkal indult a meccs. A 6. percben már az írek hálójában volt a labda… LES! marad a 0:0. Sajnos a másik pályán már 1:0-ra vezet az Alkmaar a Zenit ellen…

20. perc: TIZENEGYEShez jut az izraeli csapat. Ben Chaim a labda mögött. GÓL!

1:0-ra vezetünk!

26. perc: az írek először jutnak el a kapunkig… gól: 1:1.

36. perc: ÚJRA VEZETÜNK! Az egyenlítés óta folyamatosan támadunk, itt az eredmény: 2:1. A gólszerző: Micha.

Sajnos az AZ Alkmaar már 2:0 ra vezet a Zenit ellen. Ez azt jelenti, hogy az orosz és a holland csapat áll továbbjutásra…

SZÜNET

(Egy percre Southamptonba kapcsoltak. Az öltözőfolyosón Buzaglo és a többiek között feltűnt egy pillanatra Korhut Misi is!)

A szünet óta folyamatosan támadunk, de ezen a pályán nincs változás. Kis reménysugár a továbbjutásra, hogy Alkmaarban az AZ-meccsen 2:1 az eredmény. Mire leírom, már 3:1! A remény elsuhant.

A 70. percben ír védelmi hiba után a két gólszerző már túl van a kifutó kapuson is… Ben Chaim passzol és Micha fölé lő 7 méterről.

86. perc: a Dundalk csatárai is bemutattak egy hasonló jelenetet, de nem tudtak egyenlíteni.

3:2-re szépít a Zenit. A 4 percnyi hosszabbítás van hátra csak. Az alkmaari közönség a továbbjutást ünnepli…

Vége!

Szép győzelem, 2:1 a Dundalk ellen, mégis kiestünk! A másik pályán a két továbbjutó ünnepel, itt a két kieső bandukol az öltözők felé…

Van még egy esélye ma este az izraeli focinak: pár perc múlva kezdődik a Southampton – Hapoel Beér-Seva mérkőzés.

Várok mindenkit vissza ide az Izraelinfóra!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.