A művész maradjon a kaptafánál

Lehet-e egy cipő műalkotás? És a bennük megtett séta? Az izraeli Bezalel Művészeti Akadémia „A Walk of Art – Visionary Shoes” című kiállításán szereplő lábbelikről ez egyértelműen elmondható:

Az 1906-ban alapított neves izraeli képzőművészeti iskola közel 40, már végzett és jelenlegi növendéke nyúlt a kaptafához, hogy különböző médiumok – fa, fém, kő, üveg vagy akár 3D nyomtató – segítségével elkészítse az általa megálmodott lábbelit. Az izraeli bemutató után jelenleg New Yorkban szereplő vándorkiállítás résztvevői között van többek között Kobi Levi, akinek már Lady Gaga és Whoopi Goldberg is hordta a cipőit és Sigalit Landau, aki divat-tárgyait különleges technikával készíti: a Holt-tengerbe mártja, majd kifüggeszti azokat, amíg kikristályosodnak.

 

Kobi Levi, Csúzli-szandál (fotó: Ilit Azoulay)
Sigalit Landau, Él (Edge) – a cipőt a Holt-tengerbe mártották
Neta Soreq, Prizma-cipő, a Pink Floyd’s híres “Dark Side of the Moon” albuma ihlette (fotó: Nati Azenkot)
Noa Rubin, Tisztelgés Alexander McQueen előtt (fotó: Noy Biri)

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.