Na, az izraeli tudósok megint kitaláltak valamit! Legalábbis azt hiszik! No kérem, ezeket, amiket itt leírtak, az öregapám is tudta már, pedig sose járt a neten. Elég volt neki a saját tapasztalatja. Félt a világhálótól, nehogy valami higiéniát szedjen össze, mint ahogy egyszer mikor…  Vírust! Azt! …mint amikor bement a városba tapasztalatjának szélesítése folytán, erre a kérdésre vonatkozólag. (Én is tudok nyakatekert mondatokat írni, pedig még egyetemre se jártam.) Szexuális témában. Hát ezért írom ezt a levelet. Blogot, meg posztot, a frászt! Van nekem tollam, papírom, nem béna a kezem! Különben is a rendőr vagy a sarki… hogy írják szépen, hogy kurva? Na, azok posztolnak a sarkon, hogy a témába vágjak. De menjünk szépen sorjában.

1A vágy fenntartása hosszú távú kapcsolatokban

Ezt értem. Mikor az asszony fiatal volt és meglátogatta Gizi nénjét a szomszéd faluban, akkor az hosszú távú volt nekem. Úgy fent tartottam a vágyat, alig bírtam rá gatyát húzni. Ma meg akár öt faluval is arrébb mehet. „Mindkét nem képviselői, de főleg nők számoltak be érzékibb magabiztosságról abban az esetben, amikor partnerük nem szexuális megerősítésének köszönhetően érezték magukat különlegesnek.” Az érzéki magabiztosságot azt értem. Kellette magát, mint a veszett fene, amíg el nem vettem. Azóta meg úgy látszik, nem érzi magát különlegesnek. Ez a „különleges”  is biztos valami olyan szó helyett van itt, amit nem illik beírni az újságba egy tudósnak. A „nem szexuális megerősítést”, azt nem értem!  Hallottam, hogy a városban a nők súlyokat emelgetnek, meg a ház körül rohangálnak. Biztosan azért, hogy a „társ-értékük” megerősödjék. Hát ez dicséretes! „Befogadó partner.” Ezt is értem! Már legénykoromba is ezt suttogtam mindig a lányok fülébe. (Na nem így! Szépen magyarul, hogy értsék!) Ehhez nem kell két egyetemnyi tudós. A „hálószobán kívüli intimitás” – na, arról nem merek írni, mert az asszony kikaparná a szemem…

2Potenciális partner vágyának fokozása

Ezért járták ki azt a ménkű sok iskolát? Ezért veszik fel azt a ménkű nagy fizetést?  A potenciális partner vágyait már nem kell fokozni! A leendő partnerét, azt igen!

3A sok szex immunissá tesz

„Kielégítő szex és megelégedettséget garantáló étkezés – két kellemes élmény, melyek egyébként baktériumoknak és szennyeződéseknek tesznek ki mindannyiunkat – aktiválja az agy jutalmazó központját, amely viszont továbbítja az üzeneteket a szimpatikus idegrendszeren keresztül, hogy növeljék a szervezet immunvédelmét, a Technion – Israel Technológiai Intézet kutatásai szerint.”

Na ez egy mondat! Még jó hogy kifért! Viszont igaz! Azt, hogy a baktériumok meg a szennyeződés hogy kerül a jutalmazó központba, azt nem értem! Voltam egyszer egy ilyen központban. Utaltak is valami pénzt. Hát az tényleg szimpatikus volt az idegrendszeremnek. De akkor mi a francért kell nekem erős immun-memória  a kórokozók ellen? Nem tudom, tudóséknál hogy van, de mi ágybabújás előtt tisztálkodunk, az asszony még utána is. Pláne kezet mosunk, ha leülünk enni ! De ha a szexet is reggel-délben-este kéne csinálni, mint az étkezést, az tényleg immunissá tenne, drága professzor urak és hölgyek! Utóbbiaknak kézcsókom!

4Reggelizzetek és csináljatok gyereket

„A kísérlet azon résztvevői, akik a legtöbb kalóriát a reggeli étkezéskor fogyasztották el vacsora helyett, drámai tesztoszteron szint és mérsékelt glükóz szint csökkenést, illetve az inzulinrezisztencia csökkenését tapasztalták. És sokkal magasabb volt az ovulációjuk.”

Hát, színházban már jó rég nem voltam, de az tényleg drámai volt, amikor a kisművésznő egy szál pendelyben táncolt, akkor a nézőtéren nagy lett az ovuláció. Állva tapsoltunk. Minden értelemben. Szaladtunk volna gyereket csinálni haza, úgy felgyűlt az androgén. Sajnos megígértem az asszonynak, hogy elviszem vacsorázni… Mit csináljunk ? Tényleg reggelre maradt, de addigra meg lecsökkent a glükóz.

5A könny lelohaszt

Hát, ez nagy bölcsesség! Ha bőg az asszony, akkor tényleg nem kívánom! Viselhet bármilyen szexepilt a képén, akkor se!

6A szerelem-gén

Az van, az biztos! Fiatalon bennem is lehetett valami receptor meg szekvencia. Jöttek is rám a lyányok, mint a darazsak a mézre. Hogy azóta hova lett…? Na erre adnék egy Nobel-díjat, ha kitalálnák!

7Szeretethormon

Először szeretet-otthonnak olvastam. De ahhoz még korán van!

„Egy, a Bar-Ilan Egyetemen alkotott tanulmány szerint a hosszú távú szerelem titka az oxitocin hormon, ami a szexuális úton történő szaporodást, az anyai kötődést és a szorongást befolyásolja.” Na szép dolog! Foxi Maxi hormon! Az újságból kell megtudnom, miért unja néha a pofámat az asszony. Anyai kötődés nincs már, hát inkább szorong. Ha jól értem…

8Hosszú élet vagy sok szex

„Vagy hosszú élet vagy sok a szex, de mindkettő nem megy, egy izraeli és nemzetközi tanulmány szerint, amely kimutatta, hogy a hüllők élettartama hosszabbodott, ugyanakkor csökkent a szaporodási rátájuk a növényekben gazdag étrend miatt.”

Hát nem mondatra fizetik őket, az biztos! Aztán meg mi az, hogy nem megy? Beszéljenek csak a tudósok a maguk nevében! Azért, mert a gyíkjaik kipusztultak a sok csuszpájztól?  Etették volna rendesen őket!  Nekem még mindig megy a dolog, ha pörköltet eszek, ha nem. Persze hogy nem pározódtak szegény kígyók a salátakúrán! Nem állatkínzás ez?

9A szex mint hatalmi játék

„Egy Ariel egyetemi tanulmány volt az első empirikus teszt a szexuális manipuláció megismeréséhez, a szexuális manipulációt vizsgálva, amelyet az egyik házastárs befolyásol vásárlási döntésekkel a pár nyaralása során.”

Megint tanultam valamit! A „házastársi befolyásolási stratégiát”! Ha nincs szex, nem viszem az asszonyt nyaralni. Leírhatták volna értelmesen is!

A végére hagytam a kedvencemet.

10A mobiltelefon és a férfi termékenység

Amit a mobiltelefonról mondtak, azt megszívleltem! Jó kis készülék az! Vettem is egyet mindjárt. Dehogy azért! Engem ne riogassanak percenként! Megvettem, aztán rögtön be a gatyámba! Kicsit kényelmetlen, de meg lehet szokni. Aztán ha reklamáció érkezik az ágy túlsó feliről… Minőségi vagy mennyiségi – így, az ezüstlagzi után már van ilyen! –, akkor csak előkapom. Na lássad, az izraeli tudósok is megmondták, úgyhogy ne bomolj! Hát szóval nem haszontalan tudományos okosságokat olvasni!