Újra megnyitott az 1-es terminál

Duty Free, kávézók és éttermek is lesznek

Fotó: Wikipedia

A Ben Gurion Reptér 1-es terminálja átfogó felújítás után nyitotta meg újra kapuit a fapados járatok utasai előtt

A Ben Gurion Reptér 1-es terminálját tegnap reggel nyitották meg négy hónapos felújítás és átépítés után. A terminál, mely a reptér főterminálja volt egészen amíg a 3-as terminál át nem vette a helyét 2003-ban, manapság a fapados járatok utasait szolgálja.

Az átfogó felújítás, amely januárban kezdődött, megújította a terminál check-in, poggyászlerakó, biztonsági ellenőrzési és útlevél-ellenőrzési részlegeit. Jövő hónapban pedig duty free boltok, kávézók és éttermek nyitják majd meg kapuikat az utasok előtt.

Az 1-es terminált használja, többek között, az EasyJet, mely az Egyesült Királyságba, Franciaországba, Hollandiába, Svájcba, Olaszországba és Németországba kínál járatokat, a Wizzair, amely Magyarországra, Romániában, Lengyelországba, Lettországba, Bulgáriába, Csehországba és az Egyesült Királyságba repül, illetve a Norwegian Air (Dániába és Svédországba induló járatokkal), az Arkia Airlines és az Israir Airlines.

“A fapados járatok számának üdvözlendő növekedése jelentősen, több tucat százalékkal lecsökkentette a tengeren túli utak árát és jelentősen növelte az Izraelből egyenesen elérhető desztinációk számát” – mondta Jiszrael Katz közlekedésügyi miniszter.

“Idén nyárral kezdődően a fapados járatok utasai saját termináljukon élvezhetik szolgáltatásainkat. Az Open Skies (Nyílt egek) megállapodás, amelyet az EU-val írtunk alá fogyasztói forradalmat generált, melyhez foghatót még nem láttunk és megígérhetem, dolgozni fogok további egyezmények aláírásán olyan légitársaságokkal, amelyeknek vannak járataik Izraelbe” – tette hozzá Katz.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSGlobes