1. Az a rossz az izraeli nyárban, hogy vannak, akik ilyenkor is dolgoznak. Látom őket, ahogy a beachen sütkérezőkre gondolva kinéznek az iroda ablakon… Mikor jön végre az ősz, ezekre??
 2. Az a jó az izraeli nyárban, hogy az embernek nem kell moziba menni, mert este előjönnek a dzsukkok a résekből, a macska rájuk veti magát, és máris kész a házimozi.
 3. Az a rossz az izraeli nyárban, hogy rövid! Áprilisban kezdődik és október végén már sitty-sutty vége is. És maradék öt hónap? Akkor vacogjunk?
 4. Az a jó az izraeli nyárban hogy ilyenkor ha felszállsz egy buszra egy keményre fagyott félmarhával a válladon, a hús nem enged ki estig sem, úgy nyomják a légkondit a sofőrök. További előnye a dolognak hogy a sálat-sapkát nem kell nyárra sem elpakolni.
 5. Az a rossz az izraeli nyárban, hogy az ember képtelen kitakarítani az otthonát, mert úgyis újra tele lesz homokkal ha megjövünk a partról, és ideje sincs rá, mert állandóan strandidő van, és ha már uncsi a part, akkor jönnek a fesztiválok, és ha túl nagy a meleg, akkor meg egy moziban hűsölünk.
 6. Aranyfutó - fotó: Silló Sándor
  Aranyfutó – fotó: Silló Sándor

  Az a jó az izraeli nyárban, hogy megspórolható az uszodabérlet, mert ki-ki a saját izzadtságában úszik egész nap.

 7. Az a rossz az izraeli nyárban, hogy mindenki csodálkozva néz az emberre, amikor könnyesre röhögi magát a Rotschildon, ahol gazdáikkal felvonulnak a pomponos farkú leborotvált kutyák.
 8. Az a jó az izraeli nyárban, hogy könnyű fogyókúrázni, mert nappal az ember csak vízre vágyik, estére meg úgy elpilled a hőségtől, hogy csak beesik az ágyba.
 9. Az a rossz az izraeli nyárban, hogy annyi esküvőre hívják az embert, hogy szinte nem is kell többet otthon vacsorát készíteni, viszont mivel kápé az izraeli nászajándék, ebédre meg nem futja…
 10. Az a jó az izraeli nyárban, hogy végre eljutsz a pesti rokonokkal a hűvös múzeumokba, mert a második naptól már csak oda tudnak menni szénné égve, hiszen hiába szóltál előre hogy vigyázzanak, mikor első nap nem mozdultak a tengerparton a napról. Aztán négykézláb alszanak.
 11. Hableány - fotó: Silló Sándor
  Hableány – fotó: Silló Sándor

  Az a rossz az izraeli nyárban, hogy itt nem tudsz dicsekedni a barna bőrű habtesteddel, mert itt olyan mindenkinek lehet szinte egész évben, de sokan direkt takarják magukat a nap elől, mert félnek a bőrráktól.

 12. Az a jó az izraeli nyárban, hogy aki nem vette meg januárban a német Fekete-erdő körutat, az ne is álmodjon a jeges bércekről, a fapadosok árai az egekbe szöknek, és nyaralhat a Kineretnel. Ötször annyiért.
 13. Az a rossz az izraeli nyárban, hogy csak egy-két hétre jönnek látogatóba a rokonok és a barátok, jól kipanaszkodják magukat, és már mennek is vissza szenvedni, Te meg itt maradsz nélkülük egyedül a jóba, ahol még elázni sem tudsz novemberig.
 14. Az a jó az izraeli nyárban, hogy augusztusban nincsenek már táborok sem a gyerekeknek, de a szülők már mind kivették a szabadságukat év közben a hosszú iskolaszünetekre, és a munkahelyeken csodálatos gyerekveszekedés – beszámolókat hallhat az ember telefonon. És a vakáció után azonnal kezdődnek az őszi ünnepek, amikor szintén nyár van.
 15. Az is jó az izraeli nyárban, hogy csak kétévente van háború.

És idén bónusz: a harmadik nyár háború nélkül?

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.