Új izraeli telepnek néztek a palesztinok Ciszjordániában egy filmforgatást

Az új telep - fotó: Benzion Meir Lajos Facebook oldala

A palesztin WAFA hírügynökség egy Arieltől délre, palesztin magánterületen felépített új, törvénytelen izraeli telepről adott ki jelentést szerdán – de kiderült, hogy a Juvál Hamebulbal (Hóbortos Juvál) című népszerű izraeli gyerekműsor felvételeinek a díszleteit látták – jelentette csütörtökön a ynet.

A Juvál Hamebulbál stábja engedélyt kapott a forgatáshoz a Ciszjordánia északi részét, Szamariát felügyelő hatóságoktól, de a palesztinok erről nem tudtak, s így eshetett meg, hogy szerintük a Nofim nevű törvénytelen telep lakóinak egy csoportja hozott létre újabb izraeli települést.

A palesztinok beszámolója szerint az állítólagos új telep az izraeli tervek szerint hamarosan Ciszjordániában felépülő újabb kétezer-ötszáz izraeli telepeslakás része lett volna.

Egy helybéli arról értesítette a hírügynökséget, hogy tizenhárom sátrat húztak fel a telepesek, valamint néhány fából készült lakókocsit vittek a palesztinok magántulajdonában álló földre, és azért építenek oda egy utat, hogy elvezethessen az új telephez a Nofim nevű régitől.

Az új “telep” – fotó: Benzion Meir Lajos Facebook oldala

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.