A múlt hónapban a bíróságnak adott hivatalos válaszában azt állította az izraeli kormány, hogy nem szükséges a rokkantnyugdíjakat emelni, mert a fogyatékkal élők nem bizonyították, hogy képtelenség megélni a 2340 sékeles havi segélyükből.

Egy évvel ezelőtt ugyanez a kormány az izraeli hadsereg harcosainak béremelésével büszkélkedett. A hazáért az életét veszélyeztető katona ma 1616 sékel havi jövedelemre jogosult.

Holokauszttúlélők ezrei élnek havi 2700 sékel járadékból. Az állami főellenőr nemrég megállapította, hogy a kormány nem használta fel azt a 83 millió (!) sékelt, mely a holokauszttúlélők támogatására – például szegénységben tengődő túlélők meleg eledelére – volt szánva.

A miniszterelnök felesége elleni vádirattervezet szerint a Netanjahu család az adófizetők pénzéből havonta átlagosan 11580 sékel értékben rendelt ínyenc ételeket nívós éttermekből. Ez az összeg magasabb az állami szektorban dolgozók havi bérénél, a fogyatékkal élők segélyének ötszörösénél, és a holokauszttúlélők járadékának négyszeresénél. És mindez a miniszterelnök otthonában teljes munkaidőben dolgozó családi szakács alkalmazása ellenére – természetesen ez is az adófizetők kárára.

Ha tetszett az írás, támogass bennünket, hogy többet és jobbat készíthessünk!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSynet és sixtyone