Női tanácstag a gyilkosság után

Fotó: AlArab

Egy fiatal nő meggyilkolását követően lemondott Majd el-Krum egyik tanácstagja, hogy átadja helyét egy képviselőnőnek.

Ezrek tüntettek a galileai Majd el-Krumban az erőszak és a bűnözés ellen. 2017 kezdete óta 48 arab állampolgár esett gyilkosság áldozatául, köztük 9 nő, legutóbb a 25 éves Heiba Mana’a Majd el-Krumból.

A tüntetésen helyiek, és a környékbeli falvak lakosai vettek részt, köztük társadalmi és politikai aktivisták, valamint a Közös Lista Kneszet-tagjai, és az izraeli arab társadalom más kiemelt képviselői.

A tüntetők fekete zászlakkal vonultak fel a település utcáin, és az erőszak, valamint a törvénytelen fegyverek tartása ellen szólítottak fel. A felvonulók a városi stadionban gyűltek össze, ahol több helyi és országos vezető személyiség mondott beszédet.

A nők meggyilkolásának szörnyű jelensége miatt, valamint az ellene való küzdelemmel való azonosulás jeleként Teofik Gaber, Majd el-Krum önkormányzati tanácsának tagja lemondott tisztségéről – hogy lehetővé tegye a listán utána következő női jelölt kinevezését. Ines Mansur a település tanácsának első női tagja.

További képek a tüntetésről >>

Ha tetszett az írás, támogass bennünket, hogy többet és jobbat készíthessünk!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSAlArab