A hadsereg lerombolta a har adari merénylő otthonát

Az izraeli hadsereg a határőrséggel együtt szerda hajnalban bevonult a ciszjordániai Beit Surik palesztin faluba és felrobbanotta Nimer Jamal terrorista otthonát, aki szeptemberben Har Adarban megölt egy izraeli határőrt és két civil biztonsági őrt. A hadsereg nem semmisítette meg a teljes épületet, csak a merénylő lakrészét.

Mint ismeretes, a merénylő – aki érvényes izraeli munkaengedéllyel rendelkezett – megközelítette az Izrael által 1967-ben megszállt területen 1982-ben alapított település kapuját, majd amikor már kellő közelségbe ért, előkapott egy fegyvert. Miután több embert lelőtt, ő is halálos sebet kapott.

Az áldozatok hozzátartozói közül többen tiltakoztak a házrombolás miatt, arra hivatkozva, hogy annak semmi elrettentő ereje nincs.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.