Rakéta csapódott be Szderotban, a légierő válaszcsapást mért Gázában

Fotó: Izraeli Rendőrség

Rakéta csapódott be pénteken a dél-izraeli Szderotban, sérültek nincsenek, csak anyagi károk keletkeztek. Válaszul izraeli vadászgépek támadtak Hamász célpontokat.

A hadsereg tájékoztatása szerint a rakétát a Gázai övezetből indították. A városban megszólaltak a légvédelmi szirénák. A keletkezett robbanásban autók rongálódtak meg.

Pénteken ez már a harmadik rakéta volt, amelyet palesztin területről lőttek ki. A nap folyamán egy rakétát a Vaskupola nevű rakétavédelmi rendszer semmisített meg. Ez alkalommal sem sérült meg senki. A hadsereg később beszámolt arról, hogy palesztin területről egy további rakétával vették célba az zsidó állam déli területét.

Válaszul a légierő vadászgépei csapást mértek egy fegyvergyártó üzemre, egy lőszerraktárra és a Hamász egyik épületére. Palesztin jelentések szerint 15-en megsebesültek, köztük egy kisbaba is, aki válságos állapotban van.

Azt követően újultak kis rakétatámadások, hogy Donald Trump amerikai elnök szerdán közölte, az Egyesült Államok Izraelben lévő nagykövetségét Tel-Avivból áthelyezik Jeruzsálembe, amelyet Izrael fővárosaként ismer el.

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI/Izraelinfo