Guatemala is Jeruzsálembe helyezi követségét

Guatemala is áthelyezi Jeruzsálembe izraeli nagykövetségét, vasárnap bejelentette Jimmy Morales, a közép-amerikai ország elnöke. Guatemala is benne volt a hét országban, melyek Izrael mellett nemmel szavaztak az Egyesült Államokat elítélő múlt heti rendkívüli ENSZ-közgyűlésen, amikor Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálem státuszára vonatkozó döntését ostorozták a világszervezet tagállamai. (Izraelinfo)

Izraelinfo logo

Kevesen karácsonyoztak Betlehemben

Idén a hideg esős idő és az utóbbi hetek Trump bejelentése miatt kitört zavargásai nyomán a szokásosnál kevesebben ünnepelték szentestén a karácsonyt Betlehemben, nem telt meg imádkozókkal az éjféli mise idején a Születés temploma melletti Jászol tér. Az izraeli turisztikai minisztérium díjmentes buszokat üzemeltetett vaásrnap délutántól hétfő hajnalig Jeruzsálem és Betlehem között, hogy bárki zavartalanul eljuthasson Jézus hagyomány szerinti szülőhelyére. (Izraelinfo)

Izraelinfo logo

Bibi jeruzsálemi idegenvezetést ajánlott a keresztényeknek

Benjámin (Bibi) Netanjahu miniszterelnök karácsonyi üzenetet küldött Jeruzsálemből, a képek alapján a King David szálloda teraszáról. Az izraeli kormányfő karácsonyi jókívánságait tolmácsolva szinte sugárzott az örömtől és a büszkeségtől, s lelkesedésében még idegenvezetést is felajánlott a keresztény hívőknek az Izraelben található szent helyekre, melyek szavai szerint “közös judeo-keresztény hagyományaink” forrásai.

https://www.facebook.com/Netanyahu/videos/10155249874662076/

Izraelinfo logo

Azaria szülei új kegyelmi kérvényt adtak be

Elor Azaria, a Hebronban magatehetetlenül fekvő, sebesült palesztin merénylőt agyonlövő izraeli katonai szülei újabb kegyelmi kérvényt nyújtottak be Reuven (Rubi) Rivlin államelnökhöz. Legutóbb egy hónappal ezelőtt fordultak az államfőhöz kegyelemért, amit Rivlin elutasított jóváhagyva a katonai bíróság másfél éves, és a vezérkari főnök ezt négy hónappal csökkentő döntéseit. A kegyelmet kérő levelet aláírta 55 miniszter és képviselő, köztük Benjámin Netanjahu, Avigdor Liberman, Gilad Erdan, Ajelet Saked, Naftali Benett, Arije Deri, és Mose Kahlon.

Izraelinfo logo

Lorde lemondta izraeli fellépését

Az új-zélandi énekesnő, Lorde lemondta tervezett izraeli koncertjeit a BDS bojkottmozgalom követelésére. A 21 éves művésznő jövő nyáron lépett volna fel Tel-Avivban, de a BDS aktivistái ostorozni kezdték ezért, és megfutamodott. (444)

Izraelinfo logo

Izraeliek nem sakkozhatnak Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábia megtagadta hét izraeli sakkozótól a vízumot, akik egy december 26-30 – ig rendezett villámsakk-bajnokságon szerettek volna részt venni. A Sakk Világszövetség (FIDE) mindent elkövetett, hogy biztosítsa az izraeli sportolók részvételét, de úgy látszik mégsem koronázta siker erőfeszítéseiket. Lior Ajzenberg, a szervezet izraeli elnöke szerint a bajnokság nem tekinthető világbajnokságnak, ha bizonyos országokat kizárnak belőle. (444)

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.