Egy palesztin késével egy biztonsági őrre támadt, a biztonságiak lelőtték

Egy palesztin merénylő késével egy biztonsági őrre támadt Ciszjordániában, egy másik őr azonban lelőtte – jelentette a ynet.

Az eset a Gus Eción nevű települési övezet Karmé Cur nevű telepjének bejáratánál történt szerda reggel. A palesztin támadó autóval érkezett a helyszínre, majd kinyitotta az őrbódé ajtaját, és megsebesítette a biztonsági őrt.  A helyszínen tartózkodó másik biztonsági őr lelőtte a késelőt.

Az őr csak könnyebben sérült meg a tenyerén, amikor közelharcba bocsátkozott a támadóval. A harminchat éves, ötgyermekes családapát a jeruzsálemi Hadassza kórházba szállították.

Legutóbb hétfőn történt késes merénylet Izraelben, akkor az Ariel nevű telepes város bejáratánál késelt halálra egy rabbit egy palesztin támadó, aki ellen azóta hajtóvadászatot folytatnak a biztonsági szervek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI